woensdag 1 mei 2013

Kroningsdag 2013

Vandaag was voor ons eigenlijk een hele normale werkdag. We werden 's morgens vroeg op de plaat bij Simonszand (ten oosten van Schiermonnikoog) afgezet om tijdens een tochtje van elk zo'n 6km wat hele hoge monsterpunten te voet te nemen. Collega Marnix Poelman zag daar het bewijs van hoe dynamisch een gebied als de Waddenzee kan zijn: waar we twee jaar geleden nog makkelijk konden lopen, liep nu een geul van bijna 12m diep! Op het kaartje is dat te zien in het midden onder Simonszand: die drie groene punten lagen nu diep in het water!
Onder Simonszand zijn twee geulen samengekomen

Er zat voor Marnix dus niets anders op dan maar wachten totdat hij opgehaald werd. Gelukkig had hij gezelschap van maar liefst 16 zeehonden die zijn gele regenjas nieuwsgierig volgden vanaf het water... Een supermooi gezicht!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alsof Willem Alexander het expres zo gepland had, viel de kroonswisseling precies tussen laag en hoog water in. Die konden we dus mooi kijken. Helaas was het tijdens de blauwe jurk van Maxima nét hoog water, dus toen zaten wij met onze neus in de kokkels.
Gelukkig hadden we een hele productieve dag en hebben we een heel groot gebied kunnen bemonsteren, dus zaten we niet voor niets tijdens zo'n belangrijke dag op zee. En gelukkig scheen de zon...

Leve de koning!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten