woensdag 29 mei 2013

De SAR-helicopter op visite

De SAR-helicopter op visite
Inmiddels zijn we alweer twee weekjes en een heleboel monsterpunten verder. Om precies te zijn 320 in 7 dagen. En het gaat als een zonnetje. Ik zal het wel even afkloppen natuurlijk, want het zal niet de eerste keer zijn dat een monstertuig afbreekt of een motor niet meer wilt starten, maar tot nu toe mogen we niet klagen!
Afgelopen week was wel weer een flinke. We hadden twee keer per dag hoog water (overdag), dus dat betekent vroeg beginnen en laat klaar en als we mazzel hadden, konden we tussendoor even uurtje liggen. Maar ja, dan moet er geblogd worden!
Deze week hadden we een bijzonder bezoekje. Toen het heel even tussen het slechte weer door rustig was, zagen we in de verte een SAR-helicopter. En die kwam wel heel dichtbij! Of ze ons schip konden gebruiken voor een oefening... Zo, dat was even spectaculair! Een mooi gezicht, zo'n grote SAR-helicopter (Search And Rescue) op nog geen 10meter afstand. Maar we konden maar beter niet te dichtbij staan, want dan werd je helemaal doorweekt van het opspattende water :-)
En toen weer snel aan het werk, want er moest nog heel veel uitgezocht worden! We hadden zelfs een dag dat we maar tot 15.00 uur door konden monsteren, maar dat we 's avonds om 21.00 uur pas klaar waren met uitzoeken, meten en wegen. Gelukkig stonden de patatjes en de frikandelletjes ons daarna al op te wachten. En als je dan de volgende ochtend pas om 6.15 de wekker hoeft te zetten (in tegenstelling tot de rest van de week; toen was het steeds 5.15), denk je toch even: he, lekker, uitslapen!!
Even uitrusten op het anker...

 


Kokkels; de doelsoort van deze survey

Geen opmerkingen:

Een reactie posten